Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Bezzeganyuék

2016. május 18. - Babarózsa21

 

Bezzeganyuéknál mindig tökéletesen tiszta a lakás, akár a padlóról is lehet enni, minden a helyén van, sütemény illat terjeng a lakásban, mindenki türelmes a nap minden percében. A tökéletes gyermek megelőzve kortársait, mindent korábban csinál, mit ahogyan az a nagykönyvben megvan írva. Elég egyszer elmondanod, vagy megmutatnod neki valamit, és máris megjegyzi egy életre. Tökéletesen étkezik és ennek megfelelően hízik, aki egyébként, csak otthon az asztalnál ülve hajlandó erre. Imád fürdeni és öltözködni, és szinte már magtól jön, hogy cseréljünk pelenkát.
Igen bezzeanyukéknál ennyire tökéletes minden. 
kép:pixabay

Ezzel szemben a helyzetünk kissé másként alakul. Nálunk is lehet ugyan a padlóról enni, mivel az étel fele rendszeresen ott landol, és tiszta is minden, mert amit szent gyermekünk ledob, azt a kutya összeszedi, így végül is elmondhatom, hogy én egyszerre etetem a kutyát és a gyereket. Persze bezzeanyuéknál nincs kutya a lakásban, mert az már nem fér össze.

Az illatok nálunk is terjengenek, de nem igazán a sütié, helyette sokkal inkább a pelusból áradó kábító illatfelhő az, amit érezhetünk. Természetesen mindannyian türelmesek vagyunk, főleg a gyermekünk, akinek, ha valami elsőre nem sikerül, azonnal ledobja a játékát, majd bemérgesedve ráveti magát és hangos ordításba tör ki. A legjobban azt szeretem hallgatni, amikor a dicsekvés beindul és rázendítenek "B" anyuék, hogy kinek mennyire gyorsan fejlődik a gyermeke. Nos, nálunk is beszél például nyelveket törpilla, csak a kutya se érti, hogy pontosan mit is akar mondani (de ebben a helyzetben gondolom, nem ez a lényeg, hogy megértsem). Olykor úgy érzem magam, mint akinek (alkalmi) süket a gyereke, olyan sokszor mondok el mindent, hogy mit miért nem szabad. "A könyvekből nem tépkedjük ki a lapokat, mert akkor holnap már nem lesz mint mesélnie a mamának, nem, nem firkáljuk össze a falat (bár lemosható), mert a papa mérges lesz, nem nyalogatjuk a cipőnk talpát, ugyan a nyál is tisztít, de maradjunk a nedves szivacsnál" és még sorolhatnám. Azonban a legjobb pillanatok egyike, amikor otthon büszkén megeteted és döngeted a melled a vendégségben, hogy nem éhes, hiszen most evett, erre mint egy éhező árva kutya, úgy nyüszög bárki másnál lévő kaja után. A tisztálkodásról már nem is beszélek. Ha fogmosásra kerül a sor, akkor az a baj, ha nem úgy nyomom rá a fogkrémet, ha beleakarja mosni a fürdővízbe a fogkefét, és rászólok, na az már háború és beindul a sziréna. De mégis a pelenkázás a kedvencem, amikor annyira sír, mintha a világ legszörnyebb dolga volna és 2 másodpercenként kell újra lefektetnem, hogy rátudjam rakni a pelust. Tudom anyuéknál már szobatiszta a gyerek 1 évesen.   

Azonban minden egyes Bezzeganyunál arra gondolok, hogy lehet, hogy náluk "minden tökéletes" azonban nálunk minden emlékezetes, ezért nem engedem, hogy úgy állítsanak be, mintha én lennék a világ legrosszabb anyukája, csak azért, hogy ők azt mondhassák, bezzeg az én gyerekem...



Edina



A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6512337209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása