Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Egy bárány, két bárány, három bárány

Avagy, az alvás művészete kismamaként

2020. március 21. - Babarózsa21

Mit is tudunk kezdeni magunkkal, amikor nem jön az álom a szemünkre?!

Csak megy a forgolódás éjszaka, miközben pontosan tudjuk, hogy aludnunk kellene, de nem tudunk, mert már a többszöri pisilésen is túl vagyunk, és teljesen kiment a szemükből az álom. 

Megpróbáltunk már mindent.

Folyamatosan magyarázunk magunknak, hogy aludjunk már, mindjárt reggel lesz, vagy épp vitázunk fejben másokkal, és elhatározzuk, hogy máskor mit és hogyan fogunk tenni. De csak nem jön álom a szemünkre. 

 

kep_a.jpg

 

De lássunk, hogy mit is csinálunk az alvás helyett éjszakánként: 

 

Olvasás - teljesen mindegy, internet vagy könyv, tuti hogy megtaláljuk mindenben a rémisztő történetet, amitől még inkább kipattannak a szemeink. Megfogadjuk, hogy nem olvasunk el semmilyen rém történeteket, de persze ezt szinte soha nem tartjuk be, vagyis, ha mi még be is tartanánk, egészen biztos, hogy lesz egy közeli rokon, ismerős, aki megosztja velünk ezeket.

 

Vasalás - akik közel vannak már a kiírt időpontjukhoz, azok többnyire vasalással töltik az utolsó heteket, így hát nem meglepő, ha éjszaka is rájuk tör a fészekrakó ösztön, és hát mi mást is lehetne csinálni éjjel 2-kor, mint meghatódva vasalgatni leendő gyermekünk babaruháit. 

 

A gyerekszoba megtervezése - ez is egy szuper kis program akár hajnali 4 körül, amikor először még csak a szoba átrendezésén gondolkozunk, majd idővel már az egész lakását átépítjük.Majd ezt reggel teljesen felpörögve elkezdjük magyarázni életünk párjának, hogy van egy annyira fantasztikus ötletünk, hogy miként kellene átrendezni, úgy kvázi mindent :-)  

 

Az esküvőnk megszervezése - van az úgy, hogy a gólya előbb kopogtat be, mint ahogy az esküvő megtörténne. Ilyenkor az anyukák nem csak a lakást rendezik át, de ráadásként még esküvőt is szerveznek. Szuper éjszakai elfoglaltság alvás ellen, ha ezt választod, akkor szinte biztos, hogy kipattannak a szemeid az esküvői kellékek árát nézegetve.  

 

Pakolás - na ebben vagyunk mi nők a legjobbak. Jómagam a teljes lakást átforgattam, és kidobáltam minden olyat, amiről úgy éreztem, hogy csak a helyet foglalja. 

 

Evés - nincs mit szépíteni, ez az egyik legkedvesebb programja egy várandós nőnek ilyenkor esik a legjobban az étel és mivel rajtunk kívül mindenki alszik, zavartalanul tudunk kedvünkre falatozni. Kismama legyen a talpán, aki az éjszakai evéseket kibírja, azoké meg minden tiszteltem, akik képesek ilyenkor teljesen egészséges ennivalót enni.  

 

Bármivel is töltjük az éjszakákat, azért próbáljunk ne túlpörögni, ja és ha lehet, akkor azért a többieket ne ébresszük fel ;-) 

 

Te mit szoktál éjszakánként csinálni alvás helyett? 

 

Szép estét,

Edina

 

 

Ha tetszett a fenti írásom, akkor kérlek kövess, és oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket a Babarózsa - Kovács Edina kismama coach Facebook oldalamon találsz, valamint a kovacsedina_kismamacoach Instagram oldalamon. 
kép:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr10015542008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása