Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Karácsony a szeretet ünnepe, vagy mégse?!

Avagy hogyan kezeljük kismamaként a kéretlen beszólásokat/tanácsokat a szeretet ünnepén.

2019. december 10. - Babarózsa21

Ahogy belépünk december havába, elkezdődik az ünnepekre való készülődés. Egy kismama életében számtalan fontos esemény kel életre a 9 hónap alatt, azonban a karácsonynál számolni kell a régen nem látott rokonok, ismerősök kedves, ámde olykor annál bántóbb megjegyzéseikre. Lehet-e őket kezelni?! Nos, azt gondolom, hogy a hormonoknak köszönhetően való igaz, hogy előfordulhatnak hevesebb reakciók is, de véleményem szerint igen, lehet kezelni, csak néhány kismama trükkre lesz szükségünk. 

 kep_2_1.jpg

 

Lássunk néhány tippet:

 

  • A néma levente kismama: végig hallgatjuk a teljes családi tanácsadást, és ezzel letudjuk egyszer és mindenkorra az egészet. Ehhez azonban higgadtan kell tudnod kezelni mindent és mindenkit.

 

  • A terelő kismama: mivel kismama vagy, így nem szólnak rád, ha eszel, és hát evés közben nem beszélünk címszóval, már ki is kerülted azokat, akiket szerettél volna.  

 

  • A bevállalós kismama: végig hallgatsz mindenkit, majd kifejted a saját véleményedet. De vigyázat! Ha merőben eltér a véleményed, és újításokat szeretnél bevezetni, akkor a meghitt karácsonyi pillanat, könnyen vitává nőheti ki magát. Így azt tanácsolom, hogy csak óvatosan, okosan, és természetesen kedvesen mond el a véleményedet, hiszen senki sem szeretne 3 év múlva még mindig ezen rugózni, hogy ki kit bántott meg.

 

  • A bájos kismama: mosolyogva megköszönjük a véleményeket, és témát váltunk. Figyelem, nem ér rágódni magadban sem a továbbiakban azon, hogy melyik rokon milyen megjegyzéseket tett rád, vagy az elképzeléseidre!

 

  • A családcentrikus kismama: még mielőtt mindenki neked szegezne mindenféle kérdést, már megelőzöl minden olyat, amit esetlegesen nem szeretnél. Vagyis, megkéred a családtagokat, hogy legyenek kedvesek mesélni a saját kezdetleges szülői tapasztalataikról, élményeikről, ami már egy pozitív hangulatot fog eredményezni. Ha pedig még ezt is szeretnéd tovább emelni, úgy érdemes rákérdezni az első néhány hétre közösen a babával. Hidd el, hogy minden családban vannak vicces történetek.

 

Te miként szoktad kezelni a kéretlen megjegyzéseket?

 

Szép napot,

Edina

 

Ha tetszett a fenti írásom, akkor kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket a Babarózsa - Kovács Edina kismama coach Facebook oldalamon találsz, valamint a kovacsedina_kismamacoach Instagram oldalamon. 

 

kép:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr3115336386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása