Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

A kismamalelkek típusai

2019. december 17. - Babarózsa21

A várandósság 9 hónapja alatt sokféle érzés kerítheti hatalmába a kismamákat. Saját tapasztaltból tudom, hogy amin az egyik nap még hangosan kacarásztam, rá néhány napra, már meghatónak találtam, és elsírtam magam.

Tény, hogy olykor saját magunk sem tudjuk követni az érzéseinket (hát még a férfiak :-), de egy biztos, ez az időszak is maximum 9 hónapig tarthat.

Rengeteg kismamával találkozok, így megfigyeltem már, hogy ahány leendő anyuka, annyi kismama lélek születik meg. Íme, a teljesség igénye nélkül néhány kiemelkedő:

 itsg.jpg

  • Az aggódó kismama: az aggódása abból tevődik össze, hogy rossz tapasztalatai vannak, ami akár a saját gyerekkorából fakad, de az is lehet, hogy már volt egy szivárvány babája, ezért megéltek miatt képtelen levetkőzni a várandósság alatti aggódását (ami érthető).

 

  • A para kismama: más okból feszült mindig, mint az aggódós kismama. Ő eleve ilyen típus, aki mindig mindentől fél. Sajnos a félelem képes megbénítani, és innen ered az is, hogy fél minden változástól. Márpedig a 9 hónap alatt rengeteg változás éri a nőket.

 

  • A mindig álmos kismama: nyugi, a jó hír, hogy nem maradsz így örökre, de lehet, hogy az elkövetkező 9 hónapot valóban úgy fogod tölteni, mint Csipkerózsika. Ha álmos vagy aludj! Nyilván arra van szüksége a testednek, lelkednek egyaránt, hogy pihenj, tedd azt, és ezért ne érezd magad rosszul. Tudod, ez a várandósság végén úgyis megszűnik.

 

  • A túlpörgő kismama: én ezt a csapatot erősítettem. Vagyis, állandóan gyors gyaloglással közlekedtem mindenhová. Mindent villámsebességgel oldottam meg, naponta 2x kellett tornáznom, mert annyira sok energia tombolt bennem, hogy csak így tudtam tőle megszabadulni. Hátránya, mert ugye van. Mivel ha te előtte nem voltál ilyen, akkor valószínű, hogy a kisbaba pörget fel ennyire, ergó ha kibújik várhatóan kezel-lába járni fog folyamatosan.

 

  • A mindenre felkészülő kismama: szereti összeszedni az információt mindenről. Mindig felkészülten megy az orvoshoz, pontosan tudja, hogy melyik eredmény mit takar. Megtervez mindent, és éppen ezért mindenre van A, B, C és olykor még D verziója is.

 

  • Az elfoglalt kismama: ő az, aki a várandósság ideje alatt továbbra is sokat dolgozik. Ezen túlmenően még jár valamilyen képzésre, tanfolyamra, kismama tornára, esetleg egy teljes vállalkozást vezet egyedül, ezért valahogy belefeledkezik abba, hogy most már egy más állapotban van a teste, na meg a lelke is.

 

  • Az ős kismama: az ős anya előjárója, aki úgy született, hogy a kisujjában van minden a várandósságról és a szülésről. Egyszerűen minden könnyedén megy neki. Hallgat a saját megérzéseire, és éppen ezért, áthatja az egész várandósságát a befelé való figyelés. Ösztönből tudja, hogy mit kell tennie, és mi az, ami számára megfelelő, és mi nem az.

 

Te melyik típusba sorolod magad?

 

Szép napot,

Edina

 

Ha tetszett a fenti írásom, akkor kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket a Babarózsa - Kovács Edina kismama coach Facebook oldalamon találsz, valamint a kovacsedina_kismamacoach Instagram oldalamon. 

 

kép:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr3715336570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása