7 fotó, amely minden szülő telefonjában szerepel
2017. október 18. írta: Babarózsa21

7 fotó, amely minden szülő telefonjában szerepel

09fe1eca3cada89e48515c32266dc5e7.jpg

A gyerkőcök születésével szinte a család minden egyes tagjában felébreszti a fényképezési utáni vágyat és azt gondoljuk magunkról hogy ebben is jók vagyunk, miért is ne lennénk, hiszen a napi 20-30 képből legalább 4-5 jól is sikerül. Persze családi fényképezői pályafutásunk elején azért többé kevésbé még homályosak lesznek a képek, vagy belelóg egy nem odaillő részelt a lényegbe, azonban idővel egész jól belerázódik az ember a kattogtatásba. Az előző írásomban már kifejtettem, hogy mennyire fontos lenne, hogy kellő figyelmet szenteljünk az emlékeink megőrzésére, és ezáltal azok átörökítésére. Most azonban lássuk, hogy milyen típusú képek azok, amelyek 100 %, hogy minden szülő telefonjában szerepelnek.

 

22c61e35c32312e6a0afda1a77f22e63.jpgA kórházi szerkóban lévős: amikor még csak a kórházi ruciban feszít melletted a gyerkőc, ahol apa és anya hatalmas táskákkal a szeme alatt boldogságos pillanatok átélése után, még azt sem tudván, hogy mi következik, de örülnek a szemük fényének. Csak mondom, hogy ezt a képet látni fogja mindenki a családban, arról nem is beszélve, hogy nagy eséllyel még a gyermeked esküvői filmvetítésébe is bele fog kerülni, így most már azért kicsit értem a full sminkben szülő nőket. 

Meztelenkedős: hát szerintem amióta a világ a világ, azóta minden gyerekről készült pucér fotó. Egyszerűen kötelező lefényképezeni a békalány/békafiú testüket. Tudod, ez az a kép, amit még a te anyukád is mutogatott kb. 30 éves korodig a rokonoknak, hogy milyen cuki voltál, most meg azért, mert mellé teszi az unokájáról készült hasonló képet, hogy lássa mindenki mennyire hasonlítotok egymásra.

32fa6777c395eda033bab08bd868ec1d.jpg

Cuki ruhában lévős: ebből is létezik több verzió. Van az, amikor a nagyi előkapja a te gyerekkori ruhádat, mondván, ez mennyire édes, aztán persze olyan is van, amikor vagányba öltözteted, és ettől olyan, mint egy mini felnőtt, na meg persze ott vannak azok a ruhák is, amire rá van írva, hogy te, mint apa/anya milyen szuper szülő vagy, de persze ne felejtsük el azért a jelmezeket sem, amikor nyuszinak, vagy töknek öltözteted fel.

Szelfizős: mivel számukra teljesen természetes a telefon közelsége, hiszen naponta fotózzuk őket néhány centiről, ezért aztán, amikor végre megtudják kaparintani tőlünk a készüléket, elég szép közeli képek készítésére lesznek képesek. 

Ünneplős: minden, ami ünnep. Az összes csini ruhába lévő pillanatot szeretnénk megörökíteni. Végre nem a homokos, és céklás felsőben készül róla kép - gondoljuk mi anyák. Így igazából teljesen mindegy, hogy az karácsonyi, szülinapi, vagy épp szilveszteri, a lényeg, hogy ünnepi alakomhoz illően rajtunk kívül más is lássa, hogy igazából van a gyereknek (tiszta) szép ruhája, csak mire elérünk a vendégségig, addigra már nem teljesen tökéletes - legalábbis szülői szemmel.

ed4a3d1bd3f33625ac637981e68bfb7b.jpg

Büszkélkedős: ide tartozik a mosolygós, a még hiányzó fogacskákkal telibe nevetős, végre felállt a székre, vagy épp az elindult egyedül fotó. Persze még ebbe a kategóriába soroljuk az első lépések az óvoda felé, majd az elballagások tömkelegét, valamint az elért érmek, kitűnő bizonyítványok sokaságát is. 

Minden más: hogy mi is tartozik pontosan ehhez a ponthoz? Inkább mi nem. Minden egyéb, amit valaha is lefotóztunk a gyerkőcünkkel kapcsolatban. A játékok, a bohóckodások, amikor letekeri a wc papírt a gurigáról, amikor összefirkálja a falat, vagy amilyen édesen bealszik végre mellettünk. Mindegy is, hogy mit tesz éppen, a lényeg, hogy próbáljuk megörökíteni az életének minden egyes mozzanatát, hogy legyen mire visszaemlékeznünk majd az ő gyermekével.

 

 

ui.: ha van esetleg valamilyen vicces képed a gyerkőcödről, és szívesen megosztanád velem, akkor bátran küld el kommentbe ;-)

 

 

kép:pinterest