Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Hogyan legyél magabiztosabb anya

2017. február 06. - Babarózsa21

 

kép:pixaby

Sokszor és sokan keserednek el azon, hogy más "kedves" anyukák képesek a földbe döngölni mindenkit, csak hogy nekik legyen igazuk és ezzel elveszik azt a kevéske anyai önbizalmat, amit nagy kín keservek közepette összebírtunk szedni.
De lássuk, hogy mit tudunk tenni annak érdekében, hogy egy kicsit magabiztosabb anyukák lehessünk.

  1. Először is véleményem szerint a legfontosabb, hogy ha valamiben elbizonytalanodunk, vagy számunkra ismeretlen a terület (elég sok tud lenni, főleg első szülőként), akkor nézzünk, vagy kérdezzünk utána. Esetleg kikérhetjük egy olyan személy véleményét, akinek sokat adunk a szavára, de persze ez lehet egy számunkra elismert könyv, weboldal stb. is, hisz annyi gyermekneveléssel kapcsolatos ismertető van jelen a piacon. Ezzel pedig tájékozottabbá válunk, így ha betámad egy okos anyuka, nekünk is lesz a témában saját véleményünk.
  2. Sajnos a környezetemben, azt látom, hogy az okoskodók vannak még mindig többségben és azok, akik meg csak normális anyák akarnak lenni, nem merik felvállalni egyéb okok miatt (család, közeli barátok stb.) a saját véleményüket. Hölgyeim van egy rossz hírem. Addig, amíg nem mondod el a saját véleményedet (és itt most nem a kiabálós verzióra gondoltam), sajnos ezek az emberek, rád telepszenek, sőt, elárulom neked, hogy talán még rossz anyának is fognak tartani, aki képtelen kiállni a saját nézetei miatt. Így hát a következő, ha már tájékozódtál adott esetben mondjuk egy könyvből, hogy miért  teszi azt a gyerkőcöd, amit, akkor mond is el, ha úgy alakul a beszélgetés.
  3. Önerősítő mondatok. Tudom, sokan butaságnak tartják, hogy adott esetben egy tükör előtt állva skandál az ember bizonyos mondatokat és talán apa még furcsán is néz ránk, de tapasztalatom szerint sajnos senki nem fogja a vállunkat megveregetni, hogy mennyire fantasztikusan kezeltünk egy hisztit. Így hát ha teheted, akkor szedd össze (akár fejben, vagy papíron, amit mondjuk a tükörre, esetleg még könyvjelzőként is használhatsz), hogy mik azok a mondatok, szavak, amik erősítenek téged az anyaságodban.
kép:pixabay


Anya erősítő feladat: 

Ha már végképp nem érzed magad jó anyukának, akkor itt egy kedves feladat, amivel erősítheted a saját anyai képedet.
Írj össze legalább 10 db. olyan jó és ügyes tettedet, amit sikerült megoldani a gyerkőccel kapcsolatban. Ha pedig úgy érzed, hogy te vagy a világ legbénább anyukája, akkor vedd elő ezt a listát, és máris meglátod, hogy mennyire rosszul gondolod!

Ha sikerült a fenti pontok közül bármelyiket is részben, vagy akár egészben megvalósítanod, és van kedved megosztani velem, akkor írd meg, hogy együtt lehessünk rád büszkék ❤❤❤

A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4412337083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása