Rólam
2019. március 19. írta: Babarózsa21

Rólam

en.jpg

Kovács Edina - kismama coach, blogger

 

2014-ben született meg a kislányunk, akinek az érkezése fenekestül felforgatta az életünket. 4 hónapos volt, amikor először pár napra kórházba kerültünk vele. Szörnyű éjszakákat töltöttünk benn. Ő a rácsos ágyában infúzióra kötve sírt, én meg a szülőknek éjszakára kirakott széken.

Aztán, ahogy teltek a hetek és a hónapok, sikerült mindenkinek feldolgoznia a kórházban ért sokkhatásokat. Azonban az élet úgy hozta, hogy kanyarított elénk egy újabb betegség általi megpróbáltatást, hátha most jobban vizsgázunk. Újabb átvirrasztott éjszakák általi kisírt karikás szemek kérdőn néztek vissza rám a rideg kórházi mosdó tükréből, hogy vajon mi lehet a baj velem, hogy újra idekerültünk. Déjá vu-m volt.

De ez a próbatétel sajnos nagyon sokáig elhúzódott. Pontosan 15 hónap volt az, amit minden héten orvosok között töltöttünk, hogy végre megtudják mondani mi is lehet a baj. A kislányunknak fruktóz intoleranciája volt, ami annyit jelentett, hogy borult a hagyományos rózsaszín életünk, és helyette megkaptam a szörnyű anyai pillantásokat, hogy én miért különcködök például az ételek elkészítésében. Senkivel nem tudtam erről az egészről beszélni, tanácsot kérni, mivel közel s távol nem volt még egy ilyen speciális eset, mint Fanni. Szerencsére ez már a múlt, hiszen kinőtte, de a lelki megpróbáltatások sorozata, amelyeket ezen időszak alatt kellett megtapasztalnom, az valóban megtette hatását.  

2016-ban indítottam útjára a blogomat anyaság témában. Az indíttatás nem más volt, mint az, hogy a kislányunk kezdeti betegsége kapcsán elég szépen kirekesztettek az anyukák, mondván valamint nagyon rosszul csinálok, ha beteg a gyerekem. De ez elindított egy olyan irányba, amit azóta is próbálok átadni minden anyukának, hogy ne mással foglalkozz, hanem a saját gyermekedre, és családodra koncentrálj.

Innen indult az ötlet, hogy segítsek más anyukáknak, akik szintén úgy érzik, hogy nem tudnak kihez fordulni, pedig nagy szükségük lenne rá. Így született meg a Babarózsa blog oldala. Az oldalon leginkább lelkileg erősítő, elgondolkodtató és támogató írások olvashatóak. Jó böngészést kívánok neked :-) 

 

 

fa_1.jpg

 

Zárj ki mindent, és mindenkit, aki azt szeretné,

hogy te is úgy nevelj gyermeket,

ahogy az másoknak jó,

és nem úgy, ahogyan nektek. 

 

 

Edina - a BabaRózsa Blog írója

Telefon:+3620/929-4112  E-mail: dedina.kovacs@gmail.com