Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések nőknek/anyáknak

Anyák napi vers
Anyák napi vers

anya.jpg

Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!
Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

Az utóbbi hetekben egyre több olyan cikkel, műsorral, hírrel találom magam szemben, amikor azt taglalják, hogy "idős" korban is lehet egy nő még édesanya. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, amivel valószínű, hogy nem vagyok egyedül:

 

Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

 

 

korte.jpg

 

Tisztában vagyok azzal, hogy biológiailag egy nő meddig mehet el, és mikor, minek, milyen veszélyei lehetnek, vannak. De vajon tényleg ...

A mai kor letűnt Petőfi Sándorai
A mai kor letűnt Petőfi Sándorai

Március 15-e körül elszoktam gondolkozni, hogy vajon a mai fiatalok közül akadna-e most így 2019-ben olyan, aki Petőfi szavait hallgatva vastapssal jutalmazná azokat, vagy sokkal inkább füttyszóval rendre utasítanák?!

03_15.jpg
pinterest
Mert azt láthatjuk, hogy a mai húszas, harmincas korosztály más, mint amilyen anno Petőfi, Széchenyi, vagy épp Kossuth volt. De valóban annyival másabbak vagyunk ma, mint azok, akik ilyen módon bevonultak a magyar ...
Álomból valóság
Álomból valóság

A hétvége óta tele van az internet Pataki Zita életével, és azzal, hogy mennyire vágyódnak egy saját kisbaba után.  9 alkalommal indultak neki annak az útnak, ami már elsőre is nehéznek tűnik, és női szemmel kibírhatatlannak. Anyai szemmel azonban érthető a küzdés, és mégis azt mondom, hogy ahogyan Zita példája is bemutatja, egy bizonyos szintig kibírható a kibírhatatlannak gondolt időszak.

 

dream.jpg

pinterest
Számtalan kérdés fogalmazódott meg ...
Élet 250 kiló feletti (testben) lélekben
Élet 250 kiló feletti (testben) lélekben

Éjszakánként, amikor nem tudok aludni, olykor bekapcsolom a tévét, és keresek egy olyan műsort, amire újra álomba tudok szenderedni, ami persze többnyire sikerül is, de azért mindig vannak kivételek. Bevallom, sokszor nem értem, hogy miért rakják késői időpontokra, azokat a programokat, amely az ember hasznára  is válhatna. A műsor címe, amit sikerült végignéznem "Élet 250 kiló felett". Nagyon érdekes, és sokatmondó volt. Szokásomhoz híven az egész végére ...

Bezártság elleni praktikák kisbabás anyukáknak
Bezártság elleni praktikák kisbabás anyukáknak

Amikor egy kisbaba érkezik a házba az olykor pörgős világunkból (értsd orvoshoz rohangálás, mindent beszerezni az utolsó pillanatban, na meg persze mindenki jön azzal, hogy most tombold ki magad, mert aztán soha többet nem fogod tudni) meg kell tudnunk megérkezni, egy lecsendesedett, békés zárt világba. Ahol te, és a baba, ketten vagytok. Na persze apa is jelen van, de az ő szerepe teljesen más a kezdetek kezdetén, mint az édesanyáé. Ahhoz, hogy úgy érezd, hogy ...

Lelki feltöltő ékszerek, kifejezetten édesanyák számára
Lelki feltöltő ékszerek, kifejezetten édesanyák számára

Szeptemberben többnyire úgy érezhetjük, mint szülők, hogy egy új  időszak veszi kezdetét. Legyen szó bölcsődei, óvodai vagy iskolai beszoktatásról, a leválás nekünk is fájdalmas tud lenni, sőt olykor jobban megszenvedjük mi magunk, mint a gyerekek. Ilyenkor legszívesebb egy kamerát szerelnénk a gyerek kedvenc plüssfigurájára, hogy lássuk egész nap a kis mosolygós arcocskáját, vagy épp, amint koncentrálva telerajzol egy üres lapot.

Bevallom, engem is ...

A sikeres szülők 3 jellemzője
A sikeres szülők 3 jellemzője

Olykor szembetalálkozhatunk azzal a kérdéssel, hogy vajon mikor számítunk jó szülőnek. Azonban véleményem szerint nem igazán lehet ezt ennyire könnyen meghatározni. De ha már azt kérdezzük önmagunktól, hogy mi mitől érezzük magunkat sikeresnek a szülői létünkbe, arra talán már többen tudnak válaszolni. Íme, 3 jellemző, amelyek egyenként is fontosak, azonban ha szülők vagyunk, akkor plusz értelmet is nyernek:

 

kep3_2.jpg 

 

Magabiztosság  

 

Az ...

Az élet ikrekkel megfűszerezve az igazi
Az élet ikrekkel megfűszerezve az igazi

 

Olykor előfordul, hogy akadnak olyan szerencsés szülők, akiket nem egy, hanem rögtön két, vagy akár három gyermekkel áld meg az ég. A következő interjúalanyom, egy olyan család, akik ezen szerencsések közé tartoznak. Két csodálatos kisfiú és az ő szüleik története következik.

 

k1.jpg

A kezdet kezdetén milyen kihívásokkal kellett szembesülnetek?

A napom leginkább abból állt, hogy szoptattam az egyik gyerkőcöt, majd a másikat. Aztán ...