Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Ecc pecc te kimehetsz

Avagy, ki legyen velünk a szülőszobán?!

2020. február 05. - Babarózsa21

Mielőtt elérne az ember lánya a szülőszobáig, sok mindenen megy keresztül a 9 hónap alatt. Megértő, és vádló szavak, amelyek ebben az igen érzékeny időszakban váltogathatják egymást - legalábbis olykor valóban így érezhetjük. A nem megfelelő hangnem olyan sebeket tud ejteni egy nő lelkén, amit aztán egy életen át cipelhet.

Éppen ezért az egyik leginkább kardinális kérdés egy kismama életében, hogy ki legyen az a személy, aki egy ilyen fontos (hanem a legfontosabb) pillanatban velünk lesz. Aki, képes megnyugtatni, ugyanakkor erőt adni, és egy pillantásból érti, hogy mit szeretnénk. Persze előre nem tudjuk, hogy a zárt ajtókon belül mi fog történni, de azért érdemes végig gondolni néhány szempontot, amelyek fontosak lehetnek abban az élethelyzetben, amit a világ egyik legnagyobb csodájának tartunk. 

Vajon minden esetben, a férjnek kell ott lennie, vagy betölthető ez a szerep más által is?! 

Ha mondjuk a férfi nem szeretne részt venni ebben, akkor is kötelessége ott állnia mellettünk?! 

Csalódás vagy sem, ha ő másként dönt?!

Rá lehet valakit erre beszélni, hogy legyen a szülőszobán a támaszunk?!

 

kep_12.jpg

 

Íme néhány szempont, amelyek segíthetnek abban, hogy kire is van valójában szükségünk.

 

  • Megbízható személy - akiben te 100%-ig megbízol. Mivel elég bensőséges órák előtt áll az ember, így nem árt, ha a folyosón várakozó családtagjaid mondjuk nem az Instagramról értesülnek, hogy épp hol tartasz.

 

  • Erőt tud adni - akkor is, ha te éppen azt érzed, hogy egyszerűen már nem bírod tovább, pedig még sehol nem tartasz. Vagyis elég banálisan hangzik, de  képes lelket önteni beléd, hogy kitarts és összpontosíts. 

 

  • Hatással van rád - mert lehet melletted akár Buddha is, ha nem hatnak rád a szavai, az energiái, akkor semmit nem ér az egész. Ezért is fontos, hogy egy nyugodt személyre essen a választásod, mivel a belső feszültséged jelen lesz így is úgy is. Nincs szükség ennek további tetézésére. 

 

  • Stabil - igen, igen, mert valljuk be, hogy a videón nézve nagyokat tudunk kacarászni azon, ahogy a kismama mellett lévő személy rosszul lesz, DE erre aztán tényleg nincs szüksége senkinek, hogy még te pátyolgass bárkit is. Nem, ez most rólad és a babáról szól. 

 

  • Feltétel nélkül elhiszi neked, amit mondasz. Nem kezdi el kérdezhetik, hogy de biztos, és nem lehet, hogy.... Két fájás között se idő, se energia nincs arra, hogy még egy másik embernek bizonygassunk dolgokat. 

 

  • Rátermett - igen, ez is ide tartozik és valóban fontos tényező. Ha kérsz valamit, de egy csendes halk szavú ember van melletted, aki megszólalni sem mer, nem hogy kérni, az bizonyos helyzetekben nem éppen előny, sőt!

 

Bárhogyan is döntesz, ne felejtsd el, hogy minden szülés egyedi és megismételhetetlen, éppen ezért elengedhetetlen, hogy abban a helyzetben egy stabil, erős személy fogja a kezed.

Az pedig, hogy ki az a személy, akit TE szeretnél magad mellett tudni, neked kell eldöntened.

Lehet az a barátnőd, testvéred, anyukád, anyósod, férjed vagy bárki olyan, aki a TE lelkednek fontos, és megbízható. 

 

Nos, te kiszámoltad már, hogy ki lesz az a személy, aki bent lesz veled? 

 

Szép napot,

Edina

 

Ha tetszett a fenti írásom, akkor kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket a Babarózsa - Kovács Edina kismama coach Facebook oldalamon találsz, valamint a kovacsedina_kismamacoach Instagram oldalamon. 

 

kép:pinterest

 

 

süti beállítások módosítása