Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Adhatok magának egy kis saját magába vetett hitet?!

2019. október 14. - Babarózsa21

 

A város különböző pontjain olykor felfigyelek egy-egy állványra, amelyet többen állnak körül és a következő van rá kiírva:

 

VEGYEN BELŐLE

 bealive.jpg

 

Közelebbről megnézve valójában vallást hirdetnek a táblák, és ehhez kapcsolódóan a saját újságukból lehet elvenni egyet. Gondolom, hogy ez is egy lehetősége annak, hogy híveket gyűjtsenek, ha valaki odamegy hozzájuk tanácsot kérni, beszélgetni.

A buszról elnézve őket kedvesnek tűnnek, és bár a reggeli forgatagban nem látom, hogy erőszakosan próbálnának megállítani néhány eltévedt lelket, csupán csak azt, ahogyan állnak, és várják, hogy a rászorulók közelebb lépjenek hozzájuk. 

Azt gondolom, hogy azok, akik a mai világban úgy élik az életüket, hogy nem hisznek semmiben sem, azoknak bizonyos helyzetek, szituációk, vagy akár az önmagukkal való kapcsolatuk nem lehet egyszerű

Nem feltétlenül azt mondom, hogy el kell ismerni egy fensőbb erő meglétét, csupán csak azt, hogy ha másban nem is, de önmagunkban mindenképp hinni kell. 

Sok esetben azt látom, hogy az emberek egyáltalán nem hisznek még saját magukban sem, nem hogy esetleg egy teljesen megfoghatatlan dologban.

De hit nélkül hogyan tudod a nehezebb életszakaszaidat átvészelni?!  

Hit nélkül hogyan tudod megtanítani a gyermekednek azt, hogy ez az egyik alapja a mindennapi létezésének, hogy higgyen önmagában. Például, hogy ne tudják elbizonytalanítani a többiek saját magában, hogy mi jó neki, hogy mit szeretne, hogy merre szeretne menni, mi érdekli, és még hosszan sorolhatnám. 

Tisztában vagyok azzal, hogy manapság már a csapból is az folyik, hogy mennyire fontos az önszeretet, magabiztosság, és az önmagunkban való hitt, de még mindig azt látom, hogy nagyon, de nagyon sokan, hülyeségnek titulálja az egész önismeretet úgy ahogy van.

Persze érthető, hiszen az újtól, az ismeretlentől elsőre valóban félni szoktunk, főleg, ha azaz út rólunk szól. Azonban, ha homokba dugjuk a fejünket, és nem foglalkozunk még a saját belső hitünkkel sem, az nem feltétlenül az egyetlen megoldása annak, hogy erős, magabiztos, és leginkább önmagunkban hívő felnőtt ember váljon belőlünk.

 

Szép napot,

Edina

 

Ha tetszett a fenti írásom, akkor kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket a Babarózsa - Kovács Edina kismama coach Facebook oldalamon találsz, valamint a kovacsedina_kismamacoach Instagram oldalamon. 

 

kép:pinterest

 

süti beállítások módosítása