Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

2019. április 03. - Babarózsa21

Az utóbbi hetekben egyre több olyan cikkel, műsorral, hírrel találom magam szemben, amikor azt taglalják, hogy "idős" korban is lehet egy nő még édesanya. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, amivel valószínű, hogy nem vagyok egyedül:

 

Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

 

 

korte.jpg

 

Tisztában vagyok azzal, hogy biológiailag egy nő meddig mehet el, és mikor, minek, milyen veszélyei lehetnek, vannak. De vajon tényleg ennyire bele kell szólni más életébe?!

Tényleg joga van a szomszédodnak, az anyósodnak, a sógorodnak és még sorolhatnám, hogy kinek beleszólni egy olyan döntésbe, ami többnyire "idősebb" korban már nem arról szól, hogy most épp nincs kedve még valakinek szülnie, hanem sokkal inkább arról, hogy még hányféleképpen lehet küzdeni azért, ami másoknak már megadatott.  

Persze, lehet példálózni, és riogatni, hogy ha már a harmincas éveid közepén cirkálsz, és még nincs gyermeked, akkor kapkodd a lábad, mert...

 

feny.jpg

 

 "Régen is szültek később a nők, csak akkor nem az elsőt, hanem a harmadik-negyedik gyermeküket". Csisztu Zsuzsa

 

Ahogy 20 évesen is vannak csodálatos anyukák, éppúgy lehet 30, vagy akár 40 évesen is az valaki. Olykor nem teljesen értem, amikor valaki azzal jön, hogy de hát mégis mikor akar már végre a szomszéd Julis szülni, lassan ciki lesz 50 évesen iskolába kísérnie a saját gyerekét, még a végén nagyinak nézik.

Azt gondolom, hogy ez a téma manapság már túlmutat a kor meghatározásán. Cserébe viszont senki nem kérdezi meg szegény Julist:

Hány év küzdelem van mögöttetek?

Bírjátok még lelkileg ezt a megpróbáltatást?

Van még elegendő erő bennetek, hogy újra felálljatok, és belevágjatok? 

TUDOK SEGÍTENI VALAMIBEN?

 

fa.jpg

 

Nem igazán szeretem ezt a szót, hogy idős. Számomra az idős szó jelentése egyelő egy öreg, hajlott hátú nénivel, aki fehér haját még mindig csinosan megtűzi. Sokkal inkább nevezném ezeket a mások által idősnek titulált édesanyákat, tapasztaltnak! De bizonyára ez is sokat elárul az emberről, hogy, aki egy harmincas, negyvenes nőt már idősnek lát, az vajon miért látja annak?!

 

kép:pinterest

 

 Amennyiben szeretnél hasonló írásokat olvasni tőlem, akkor kövess a Facebook oldalon, illetve a zárt csoportban.

süti beállítások módosítása