Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Miként bukjuk el minden évben az év teste díjat

Avagy hogyan kellene megszabadulnunk az anya és az apatestünktől.

2018. január 24. - Babarózsa21

Új év, új élet - szokták mondani. Többen ilyenkor nagyobb erőt éreznek magukban ahhoz, hogy bármibe is belevágjanak. Lassacskán érkezik a tavasz és úgy érezhetjük, hogy elérkezett az idő, hogy végre összeszedjünk magunkat (valahogy) és magunk mögött hagyjuk a karácsonyi punnyadást és vele együtt az eszeveszett lustulást, a bő macinaciról már nem is beszélek, amiben egyáltalán nem látszik, hogy pontosan hány kilót is szedhettünk fel az ünnepek alatt. Így hát összeszedvén az összes erőnket, elhatározzuk, hogy idén miden más lesz és belevágunk valami teljesen újba, és végre elérjünk az általunk kitűzött álomtestet, ezzel magunk mögött hagyva az anyu/apu testünket (igen, nem csak anya test létezik kedves apukák :) Él a fejemben erősen egy kép arról, hogy milyenek is voltunk, mielőtt szülők lettünk volna. Hogy nem lógott egy olyan ruha sem a szekrényünkben, amire azt a címkét ragaszthattuk volna, hogy "majd ha lefogyok akkor újra felveszem". Szóval jöjjenek az okok, amiért minden évben elbukjuk az év teste díjat: 

 fogyi.jpgpinterest

 

Az irány - manapság, amikor már tényleg számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre,  hogy miként fogyjunk le, és az interneten, ha beütjük, hogy fogyás, akkor elárasztanak bennünket a különböző edzők és az ő ajánlataik - nem is értem, hogy mi az, ami képes visszatartani minket. Na én pontosan itt szoktam először elbukni, hogy fogalmam nincs, hogy milyen szempontok alapján válasszak. A bőség zavara, amikor nem tudjuk megfogalmazni se, hogy számunkra mi lenne a legmegfelelőbb nézőpont. Ezért az első, hogy tedd tisztába magaddal, hogy neked mi az, ami a legfontosabb lenne, mi az ami a te életedbe belefér időben és helyszínben. Esetleg lejárnál valahová, inkább otthon mozognál, netán a szabadban, ha eljársz, akkor fogadsz személyi edzőt, vagy inkább vezetett órákra mész, netán egyedül, vagy párban sportolnál?! Azt gondolom, hogy sokan itt vérzünk el, hogy akkor most merre is induljon az ember egyáltalán.  

 

A kiválasztás - na ez a másik gyenge pont sokunk életében, hogy milyen sportot válasszunk. Őszinte leszek, annyira tudom, azokat irigyelni, akik elsőre megtalálták a kedvencüket, és amit hétről hétre tudnak űzni. Na de biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel sem egyedül, amikor azt mondom, hogy már rengeteg sportot és óratípust kipróbáltam, de hogy olyan még nem született meg, amiért én a szakadó hóban, esőben, vagy akár szélviharban elinduljak, na az is biztos. Az elején mind tetszik, és izgalmas, aztán idővel valami biztos, hogy közbejön. Beteg lesz a gyerek, fogorvoshoz kell menni, vagy épp sok a meló és túlórázni kell stb. és máris elkezd kimaradni először csak 1, majd 2-3 alkalom, és onnan már nem állok meg a lejtőn és abba is hagytam, azt, amiért még néhány hete majd megvesztem. Ezért tanácsos olyat választanunk, amely számunkra kellően vonzó ahhoz, hogy kikeljünk a székből és lecseréljük végre a minden hájat takarós nacinkat. 

 merl.jpgpinterest

 

A mennyiség -  mivel végig ilyen határozatlanok vagyunk, ezért nem csoda hát, hogy ha azzal is gondunk támad, hogy a leadni kívánt kilókat kellene pontosan meghatároznunk. A válaszok általában így néznek ki: hát szeretném végre lefejteni magamról az anyatestemet és visszakapni a régit, vagy - olyan Rubint Rékás testet szeretnék magamnak, de az sem ritka ha valaki azt mondja, hogy - hát csak vékonyabb és izmosabb szeretnék lenni. Igen, de pontosan hány kilót is jelent számodra a régi tested, a Réka test, vagy a vékonyabb és izmosabb test?! Érdemes konkrétan meghatározni, hogy mondjuk 9 kilót szeretnék leadni! 

 

Az idő - hát kb. olyan nyár környékére szeretnék lefogyni valamennyit :) szerintem ez a legjobb, mert ettől nem csak te nem tudod beazonosítani, hogy pontosan mennyit és mikorra szeretnél leadni, de tuti biztos, hogy megveszne tőled még egy edző is. A mennyiség mellett még másik fontos lenne az időt is kitalálni, hogy mikorra szeretnéd elérni a kitűzött álomalakot. Sajnos van egy rossz hírem, ha nem adsz határidőt, akkor veszett fejsze nyele az egész. Emlékezz csak vissza a sulira, amikor vizsga előtt álltál és rengeteg anyagot kellet hirtelen bemagolni és igazából te magad sem tudod, hogy pontosan hogy és miként sikerült, de megtanultál mindent és még a vizsgád is jól sikerült. Na ez pontosan azért volt, mert szorított a határidő, amit annyira tudunk utálni, de közben meg a barátunk is lehetne. Ha képes vagy meghatározni mondjuk, hogy nyaralásra - azaz augusztus 39-re szeretnék leadni 9 kilót az apatestemből, akkor hidd el, hogy jobban fog működni az egész, mintha csak úgy megfoghatatlanul beszélsz a levegőbe.   

 

apaanya.jpg

pinterest

 

Buktatók - mert hogy ugye vannak még természetesen azon túl is, amiket fent említettem. Mégpedig ilyenekkel szoktunk előállni: jaj, én egyedül biztos nem megyek sehová, vagy - inkább majd jövő hónapban elkezdem, de persze az sem ritka a hét elejére hivatkozunk, vagy épp a fejfájásunkra, esetleg a nyűgösségünkre és valljuk be őszintén, hogy a jó vagyok így a feleségemnek hisz így is szeret séma is néha bejátszik. Persze még hosszasan lehetne sorolni, hogy melyek azok a kifogások, amelyeket nap mint nap mondunk, annak érdekében, hogy ne kelljen megmozdulni, de az igazság az akkor is az, hogy előbb vagy utóbb rá kell vennünk magunkat, hogy igenis mozognunk kellene, már csak az egészségünk érdekében is, hiszen mint szülők, sokáig szeretnénk a gyerkőcökkel együtt megélni minél több közös családi pillanatot.

 

Összességében, azt gondolom, hogy ahhoz, hogy kellő erőt érezzünk magunkban először is tudatosnak kell lennünk az egész fogyás témában. Célirányosan válasszuk ki, hogy honnan szeretnénk fogyni, mennyit és mikorra. Szerintem a január tökéletes idő többek között arra is, hogy szörfölgessünk egy kicsit a neten, és megtaláljuk a számunkra megfelelő sportot, sőt mi több még ki is próbáljuk és így a következő hónapot már úgy tudjuk elkezdeni, hogy képesek voltunk minden tényezőt pontosan meghatározni és végleg eldobni a mindent takaró macinacinkat.

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát így biztosan nem maradsz le a következő posztról :-)

süti beállítások módosítása