Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

3+1 tipp, hogy a párunkra is legyen időnk gyerek mellett

2018. május 30. - Babarózsa21

Amikor megszületik a gyerkőc, akkor szinte felgyorsul a világ és úgy érezzük, hogy mindenre oda kellene tudnunk figyelni, miközben épp, hogy belülről pedig meg kellene tanulnunk lelassulni. Ez a kettősség jellemzi a szülőség nagy részét. Elég gyorsnak kell lenned ahhoz, hogy észrevedd azt, ha a gyerek bajba kerülhet, de elég higgadtnak, hogy ne okozz pánikot a megoldással. Persze a gyerkőc mellett még ott van a társunk is, aki olykor jogosan érezheti azt, hogy háttérbe került. De nézzük, hogy milyen rejtett időpontokban tudunk a párunkkal újra kettesben pihenni, kikapcsolódni:

 kep_5.jpgpinterest

 

Ha alszik a gyerkőc: ez általában 3 időszakra korlátozódik. Reggeli, déli és esti időszakra. Persze, ha szerencsés az ember és még többet alszik a kicsi, akkor az szuper, azonban ahogy nőnek, úgy csökken az alvások száma is.  Amennyiben csak a reggeli és esti időszak marad, úgy használjuk ki azokat, beszélgessünk egymással, tervezzük meg a közös programokat és ne mással foglalkozzunk, hiszen híreket később is tudunk olvasni.  

 

 

Amikor mások vigyáznak a gyerkőcre: ide sorolható mindenki, akiben (te) megbízol. Ugyanis ez az az egy, ami ha megvan, akkor képes vagy elengedni magadat, és kikapcsolni. Persze itt sem tudtok túl sokáig távol maradni a gyerekektől, de ha már egy közös vacsi, vagy mozi belefér az estétekben, az sokat számít, hisz feltöltődve sokkal több türelmetek lesz bármihez is.

 

 

Amikor a gyereknek fix programja van: ha már közösségbe jár a kicsi, akkor könnyebb megoldani, hogy ismét együtt tölthessetek a férjeddel/feleségeddel akár egy teljes napot. Persze sokan nem tartják szép dolognak, hogy szegény gyereket beadják a bölcsibe/óvodába/suliba és a szülők meg elszöknek fél napra. Azonban az én tanácsom még mindig az, hogy ne mással foglalkozzatok, hanem magatokkal és ha ti úgy érzitek, hogy nektek most erre van szükségetek, hogy együtt elmenjetek bárhová, akkor tegyétek meg. Attól még nem leszel rossz szülő, mert kikapcsolsz néhány órára.  

 

 

+ 1 tipp: sok házaspár nem tudja megoldani, hogy akár csak egy évfordulós vacsi erejéig, de kettesben tudjanak maradni. Pedig létezik megoldás a bébiszittereken és egyéb felvigyázókon túl is. Ma, amikor annyi vállalkozás épül a gyerekek szórakoztatására, hogy szinte már alig lehet választani, akár olyan étterembe is mehettek, ahol van gyerekjátszó és felügyelő. Persze, nem 100%-os megoldás (azonban a gyerkőc végül is már a családotok része), de azt gondolom, hogy azért így is lesz néhány perc, amikor újra képes vagy kiszakadni a szülői szerepedből és élvezni azt, hogy újra az a nő vagy (legalábbis a párod szemében), aki az anyaság előtt voltál.

 

süti beállítások módosítása