Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

5+1 tipp, hogy miért olyan szuper, ha ikreid vannak

2017. július 26. - Babarózsa21

Az egyik kerti parti alkalmával számtalan szülő és gyerkőc gyűlt össze egy kedves ismerős családnál, ahová mindenki hozta a kis puttonyában a gyerekeket, így történt, hogy hosszú idő elteltével, egy kedves barátnőm is eljött otthonról az ikreivel. 

e5c16138505349ef6dbb64b391aed16d.jpg

Akiknek nagyobbak voltak a gyerekei, azok lazíthattak egy kicsit, akiknek meg kisebb, azok többnyire félszemmel figyelték a porontyokat, a másik szemük pedig a beszélgető társukon volt. Na és persze ott volt az egy szem ikres anyu, aki sajnálta hogy csak két szemet kapott az élettől, és még segítség mellett is, inkább a gyerekek kötötték le minden idejét és míg nekem mondjuk 1 gyerkőc figyelése mellett percek, addig neki ikresként, másodpercek maradtak a lazulásra, beszélgetésre, evésre, ivásra stb. Ekkor jöttem rá, hogy ugyan elsőre brutálnak tűnő életük, mennyivel szerteágazóbb és ebből adódóan sokkalta nagyobb személyiség fejlesztőn mennek keresztül, mint mi többiek, akiknek csak egy fiókára kell figyelni. Így hát következzen 5+1 tipp, hogy miért lehet szuper ikres szülőnek lenni:

  1. Szuper csini vagy, és ez nem is lehet vitás! Hiszen nincs időd sem enni, sem lustizni (mondjuk ezt a legtöbb anya nem teheti meg), ezért vékonyabb lehetsz a többiektől, és mivel a kicsik szívesen gondoskodnak a napi minimum mozgásodról, így a sportot is bizonyos szinten ki tudod pipálni.
  2. Kreativitásban verhetetlen vagy. Azt gondolom, hogy ritkaságnak számít, amikor mind a kettő, három, vagy még több gyerkőcöd egyszerre ugyan azt szeretné tenni. Ezért aztán, te olyan magas szintre tudod fejleszteni a képességeidet, mint egy varázsló tündéranya, akinek a kalapjában mindig akad egy másik nyuszi, esetleges újabb szórakoztatás esetére.
  3. Minden szitura fel vagy készülve. Míg nálam csak 1 csere ruha van, addig náluk minimum 4-6-8. Egy komplett közértet, patikát, játék, és háztartási boltot rejtesz el a giga táskádban. Tőled bárki kérhet bármit, nálad, tutira minden megtalálható.
  4. Villám sebességgel rendelkezel. Nincs időd lacafacázni és megvárni, amíg valaki melletted végre felgyorsul, ezért a többiek folyamatosan csodálják, a gyorsaságodat és a pörgős lényedet. Ha pedig végre nyugi lesz körülötted (valami csoda folytán) akkor se tudod leállítani magad, így a háztartást semmi perc alatt elvégzed és nem érted a többieket, hogy mit tudnak egy gyerekkel annyit elmolyolni.
  5. Nincs időd depizni. Téged aztán elkerül minden, holmi anyus mélységes butaságokon elmélkedés, majd depresszióba esés, hiszen még álmodban is, csak azon jár az eszed, hogy milyen progit találj ki a kicsiknek.

+1 A sok fejlesztő mellet, azonban itt vannak a gyerkőcök is, és persze a számos "tök jó, hogy már eleve nem kell szülni többet és így a tesó kérdés is letudva" szöveg mellett, azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bár nyilván nem egyszerű ellátni egyszerre több gyermeket, a hisztik elviselése és a rosszaságok tárházának határtalan túlélése, de azért cserébe a kárpótlás, amikor összeöltözteted őket és a csodájukra rá mindenki, hogy milyen cukik, na meg az elismerő pillantások, hogy te ezt is képes vagy megoldani anyaként, azért ezek elég rendesen feltöltik a duplán-triplán megosztott anyai szíveket.  

 

Edina

süti beállítások módosítása