Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

5 biztos téma, amit anyaként egyszerűen képtelen vagy elengedni

2017. augusztus 23. - Babarózsa21
Ahogyan egy nő halad előre egyre jobban az anyaságában és a gyerkőce szépen cseperedik, önmagunkon azt vehetjük észre, hogy egyszerűen vannak olyan témák, amelyeket képtelen vagyunk elengedni. Szinte azonnal ráugrunk, ha valaki az adott témát felhozza, arról már nem is beszélve, ha bennünket egészen közelről érintő dologról esik szó. Számtalan ilyen téma létezik, hiszen ahány anya, annyi érzékeny és sebezhető pont van rajtunk, azonban összességében véve az alábbi 5 pont az, amely szinte mindenkit érinthet. e3b000ac22f76a0456e17d6267ba5a37.jpg
1. A szülés élménye: nagyon intim és felettébb személyes jellegű témáról van szó, ezért kissé illetlen kérdésnek is hangzik, amikor neked szegezik egy társaságban, hogy milyen volt a szülésed. Soha nem tudhatjuk, hogy az illetőnek miként sikerült feldolgoznia az ott átélteket, illetve, hogy egyáltalán kellemes emlékként maradt-e meg benne, vagy azóta is próbálja elfelejteni az ott történteket. Legyünk tapintatosak és ne faggassuk a másikat, ha azt látjuk, hogy érzékeny pont felé közelítünk (már pedig mindig sikerül betalálni). Fogadjuk el, hogy igenis vannak olyan nők, akik nem szeretnék kiteregetni a legszemélyesebb életre szóló élményüket.
  
2. Ha nem könyv szerint működik a gyermek: botrányosan sokan okoskodnak egy (akár kezdő) kismama körül. Persze nem állítanám azt, hogy nem segítő szándék vezérli őket, de ettől lesz az ember feje tele információval és ebből jön később a totális zűrzavar, hogy jaj, mit is kellene ténylegesen tennem. Hiszen a könyv szerint már ezt, vagy azt kellene tudnia a gyereknek, de mi még nem tartunk ott, tutira valamit rosszul csinálok és ettől az érzéstől csupán már csak egy ugrásra van az "én vagyok a világ legszörnyűbb anyukája". Csak közlöm, hogy a gyerkőcöd nem olvasta el azt a könyvet, amit te éjszaka lapozgatsz, és ahogy mi sem, úgy ők sem mindig úgy élik a kis életüket, ahogyan azt előre megírták.  
3. Ha eltérünk bármiben is a többi anyától: ha bármiben is úgy döntesz, hogy a családodat helyezed előtérbe és nem a szomszédra hallgatva neveled a saját gyerekedet, akkor neked tutira annyi. Ugyanis, (sajnos) tapasztalatok alapján a legtöbb nő, mások feje után megy és nem a saját nézeteit vallva halad az anyaság útján. Amivel nincs is baj, hiszen vagyunk azzal néha úgy, hogy most képtelen vagyok ebben a szituban bármi újat is kitalálni, de xy szerint ezt kellene tennem. A baj ott kezdődik, amikor ez a néhány alakalom teljesen átveszi a fejed fölött a hatalmat és már mindenben másra támaszkodva egy csodás napon arra ébredsz, hogy totálisan döntésképtelenné váltál. Persze tudom én, és értem is, hogy sokszor egyszerűbb másra bízni a dolgokat, de halló a TE gyerekedet még mindig TE ismered a legjobban és nem más. 
4. A beszólásokat: az eltérés folytatásaként pedig csodásan megfigyelhető az a jelenség, hogy ha már voltál olyannyira bátor és eltértél a többi anyukás cuki nézettől, akkor bizony elég keményen be is fognak szólogatnak neked. Komolyan mondom, érdemes lenne kiadni egy olyan könyvet anyukák számára, amiben a beszólások mellett, frappáns válaszok lennének feltüntetve (én biztos vennék). Olykor egyes anyukák úgy csinálnak, mintha élet-halál harcot kellene vívniuk azért a nézetükért, amelyet ők jónak gondolnak. 
5. Ha valaki képes megugrani azt, amit te nem: amikor azt látod, hogy valaki, aki hasonló cipőben van, mint te, de ő mégis olyan könnyedén oldja meg azt, amitől te már totálisan kikészültél. Hát nem tagadom, ez pokoli tud néha lenni. Egyrészt úgy érezheted, hogy elbuktál valamiben, másrészt erről még tudomást is szerzel, hogy más kreatívabb/ügyesebb stb. nálad. Ezért is fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy az anyaságban lévő buktatók megoldásához nem csupán 1 út vezet, hanem számtalan megoldás létezik, mint az élet bármely más területén. Csak sokszor annyira beleragadunk az adott helyzetbe, na meg olykor az önsajnálatba is, hogy egyszerűen nem vagyunk képesek meglátni a fától az erdőt. 
Edina
kép:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://babarozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2212774690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása