Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések anyukáknak

Mit ne mondj soha egy várandós nőnek!

e52f6178180a6fba48e1ed10a3891797.jpg

Számtalan olyan kedves mondat létezik, amit az ember lánya (az apák külön megérnek egy misét) a várandóssága alatt megkaphat. Szórakoznak a hormonok, a kollégák, a család, amerre jár az ember, mindenkinek van egy-két lábjegyzete és ha nem vagy a megtestesült nyugalom szobra, akkor bizony könnyen elveszítheted az eddig felépített úrinői renomédat. Íme a várandósok 7+1 kedvenc mondata.

  1. Kissé felelőtlen vagy, ezt a baba mellett nem lehet majd megtenni - Való igaz, hogy nem minden fog úgy történni, mint előtte, de az is igaz, hogy mindenkinek mást jelent a felelőtlenség. Míg valaki attól akad ki, ha anya elmegy havonta egyszer kikapcsolódni, addig mások már a cumisüveg fertőtlenítéséből is kész háborút képesek kovácsolni.
  2. Egészségesebben kellene étkezned - Ez így igaz, de nem csak nekem a baba miatt, hanem neked is a saját családod miatt, hogy minél tovább éljetek együtt (ezzel a mondattal tutira kivered a biztosítékot). 
  3. Nem semmi, hogy meghíztál - Imádom ezt a mondatot egyébként is, na de amikor benned növekszik a következő generáció egy (vagy több) csodás tagja, hát mit is lehetne erre mondani. Köszi szépen, te is jól nézel ki - ezzel a válasszal maradna meg az úrinői mivoltod! Fogalmam sincs róla, de tényleg nincs, hogy az emberek mégis mit várnak el egy várandós nőtől, mégis hogyan kellene kinéznie. Jó tudom, vannak a szuper anyuk, akik kb. a szemöldökükre híznak, meg vagyunk mi többiek, akik meg még a fülcimpánkra is felszedünk + 5 kilót. Egyszerűen nincs igazság a földön.
  4. Pihenj sokat, mert utána úgy sem fogsz tudni aludni - Amikor már kellően kikerekedtünk és az idegeink is a végét járják, akkor valóban egyre kevésbé vagyunk képesek az ehhez hasonló mondatokat tolerálni. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy sokszor azt éreztem, ha még egyszer valaki kiselőadást tart arról, hogy mennyire fontos a pihenés a baba megérkezése előtt, akkor bezárkózom vele egy szobába, és kikészítem az igazi valós kismamai énem minden kínjával. 
  5. Biztos akarod te ezt a gyereket - Nem, egyáltalán nem akarjuk ezt a gyereket, de annyira dög unalmas volt az utóbbi időben az életünk, hogy arra gondoltunk, ide nekünk a fél világot és felültünk az ártatlan hisztikkel tarkított gyermeki világ hullámvasútjára, hogy mi is elmondhassuk magunkról, mennyire szuperállat, hogy mi is szülők lehetünk.
  6. Nem félsz a szüléstől - Persze, hogy félek, de az sem segít valami sokat, hogy állandóan rém történeteket kell hallgatnom mindenkitől, pláne hogy még mellé is csapnak némi felvilágosító jellegű biológia órát a férjemnek, aki ettől azonnal pánikba esik és totálisan kikészül.  
  7. Esetleg az anyósod nevét is adhatnátok a babának - Mindenképp, ez a világ legjobb ötlete, hogy miért is nem nekem jutott az eszembe, na majd ha ötös ikrekkel leszek várandós, akkor a hatodikat, tutira úgy fogják hívni. 

+ 1 Felkészültél te erre az egészre - Amatőr válaszadó: igen, elolvastam minden könyvet és kifaggattam minden nőt a környezetemben. Tapasztalt válaszadó: HA HA, egyáltalán fel lehet minden eshetőségre készülni és naivan azt gondolni, hogy mindent tudunk a gyermeknevelésről már akkor, amikor még sehol nincs a gyerkőc.

 

 

kép:pinterest