Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések anyukáknak

Tippek, trükkök a gyereknátha kezelésére

 

kép:pixabay

A téli hideggel együtt megérkezett a mi életünkben is az első igazi makacs megfázásos időszak. Nagy próbálgatásaim közepette, miután már tényleg elég sok mindent leteszteltünk a gyerekkel, egyszeriben elmúlt minden, orrfolyás, tüsszögés, köhögés (bár a betegséggel járó hisztit továbbra se tudtam mivel kezelni).
Tapasztalat, sajnos ki kell mindent próbálni, hogy mi az, ami a te gyermekeddel kompatibilis :-(

  1. Méz: elsősorban a hárs mézet próbáltuk ki, majd utána már mindent, ami létezik. Raktam teába, tejbe, kekszre, kenyérre, kalácsra, kanálra.
  2. Orrspray: létezik hagyományos, ami már 0 hós kortól adható, valamint tengeri vizes, mind a kettőt felváltva használtuk, nekünk hasznosnak bizonyult mind a kettő, mert legalább tudott aludni éjjel a gyerek (és mi is).
  3. Homeos bogyók: természetesen csak orvosi javaslatra és az adott betegségre adtam be a gyerkőcnek, de talán addigra, mikorra elértünk a bogyókhoz, már eléggé makaccsá vált az egész nátha dolog, így kevésbé éreztem a jótékony hatását.
  4. Gyógyteák: szintén hárs, valamint a csipkebogyó és a kamilla tea is hatását tekintve jónak mondott, bár számunkra nem igazán volt ízletes, így nem erőltettem.
  5. Illóolajak: teafa olaj, ami tisztítja a levegőt a baciktól és még az illata is kellemes. Volt, hogy pár cseppet elkevertem oliva olajjal és ezt öntöttem a fürdővízbe, ami után kitisztult az orra és kevésbé volt nyűgös az éjszakája. Nálunk bevált, a mai napig hasznos és szeretem.
  6. Szirupok köhögésre: a skála széles, nem írnék márkákat, de elég, ha megnézünk egy reklámblokkot, és kb. 3-4 félét hirdetnek egymás után, hogy csak megemlítsem a  "de miért"szlogent.
  7. Speciális mama féle teák: égetett cukros tea: végy néhány evőkanál cukrot és olvaszd fel egy lábasban, majd, ha már karamell színű lett a cukor színe, akkor nagyon óvatosan és lassan önts hozzá vizet (mivel forróhoz öntöd, így vigyázz, mert a forróság mellett még a hanga is rémesen hangos lesz). Hagyd állni egy kicsit és már ízesítheted is tetszés szerint, és ez felnőtteknek is hatékony. A másik ilyen a hagyma tea: vörös hagymát felteszel vízbe főzni (nekem épp, hogy ellepte a hagymát a víz) és addig főzöd, ami teljesen puha nem lesz és a víz is elszíneződik. Ezt is fogyaszthatják felnőttek és ízlés szerint lehet ízesíteni mézzel, cukorral és citrommal.
  8. Krémek: szintén patikában lehet kapni számtalan krémet, attól függ, hogy milyet keres az ember, mi a Baby Luuf krémet használtuk, de ezzel is vigyázni kell, mert elég intenzív az illata és könnyen pöttyös lehet tőle a gyerek.
  9. Inhalátorok: kipróbáltuk a száj maszkot, ami olyan hangos volt, hogy még a kutya is megrémült tőle, majd ezt követte a befújós inhalátor, amit ugyan szeretett, de semmit nem használt, végül maradtam a hagyományos párásítónál Salvus vízzel és néhány csepp a már említett teafa olajjal.


Amit viszont nem próbáltunk ki, bár szintén régi praktika, hogy disznó zsírral kell bekenni a gyerkőc mellkasát, vagy torkát, betegségtől függően és azt rajta hagyni néhány órán át.