Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések anyukáknak

Amit eltitkoltak előled a mamák

 

Az apró betűs rész az, amit eltitkolnak előled az anyukák. Minden olyat tényt ide lehet sorolni, amit igazából még nagyítóval is nehéz elolvasni, nemhogy felkészülni arra, ami következik. Na de hogy ennyire sok mindent elhallgatnak előlünk a bölcs anyák, hát ez már valóban sokk...

 

  • A 3-4 óránként felkelés igazából sokkal kevesebb, mert mire lefejed/elkészíted/elmosod a tejes dolgokat, majd tisztába teszed (alkalmanként át is öltözteted), megbüfizteted és elaltatod, addigra egyrészt kimegy a szemedből az álom, másrészt kezdheted elölről az egészet.
  • Az első oltásnál nem csak te sírsz, hanem belülről neked is fáj ahogy a tű behatol a kicsi bőrébe így most már némi megértést is mutatsz azokkal szemben, akik inkább nem kérik az oltásokat.
  • Amikor lázas és didereg a láztól, te is reszketsz csak nem a hidegtől, hanem a félelemtől, hogy ne legyen komolyabb baja.
  • A várandósság alatt csodálatosan kisimul a bőröd, eltűnik minden narancs a combodról és úgy érzed, hogy ez mindig így marad, majd amikor szülés után eltelik néhány hónap és leereszt mindened, mint egy lufi, na ezt azért tényleg mondhatta volna valaki, hogy ennyire anyatestem lesz.
  • Apropó anyatest, na itt jelennek meg a fittnesz anyukák, akik képtelenek felfogni, hogy miért van még mindig rajta néhány plusz kiló, mikor már elmúlt 1 éves a gyereked - azért vazeg, mert nem mindenki akar 20 éves gyerektestű anyuka lenni, csak ezért, ja és mert minden ártalmas édesség iszonytatóan finom.
  • Ha beadod bölcsibe/oviba/egyéb közösségi helyre, akkor ha addig nem volt lelkifurkád érte, majd azok, akik nem teszik ezt, gondoskodnak róla, hogy rosszul érezd magad és ők legyen a szuper anyuk, te pedig az a nő, aki másnak szült gyereket és nem magadnak.
  • Amennyiben valamilyen buliba vagytok hivatalosak és te vagy annyira lusta nőszemély, hogy nem sütsz házjellegű sütit, akkor bizony lesznek olyanok, akik nemtetszésüket fejezik ki, amiért ennyire nem vagy toppon.
  • Soha, de soha nem fogsz egyetérteni az idősebb generáció tagjaival a nevelés kérdéseiben, számukra te mindig is egy fiatal fruska maradsz, aki nem képes megérteni, hogy a gyerek megkérése valamire az nem a nevelés eszköze, hanem csupán hátráltatója.
  • Képtelen megjegyezni a gyerkőcöd nevét, mert előtte felsorolják a családban az összes nevet, majd még a tiédet is és úgy jut eszükbe az igazi - jaj Bécike, gyere már ide, jaj, dehogy Bécike, Csabika, ááá, dehogy Csabika, Petike, nézd már annyian vagyunk itt, na Ödönke gyere csak ide  egy kicsit (pedig meddig válogattunk a nevek között, mire rábukkantunk az igazira).