Kovács Edina coach - babarózsa blog

Kovács Edina coach - babarózsa blog

Tanácsadók

2016. április 08. - Babarózsa21

 

Mire már anyuka leszel, pontosan tudod, hogy milyen az, amikor ítélkeznek az életed, vagy a döntéseid felett és csodás tanácsokkal látnak el a jóakarók. De vajon miért nem vagyunk képesek egymás elfogadására és ez miért erősödik fel ha más gyerekéről van szó?! Honnan tudjuk, hogy más gyereknek mi a legjobb és miért akarunk megdumálni más anyukákat, hogy na az, amit ő gondol, tesz, vagy hagy, az végképp rossz, ellenben az, amit mi gondolunk, teszünk, vagy épp ráhagyunk a saját gyerekünkre, az úgy ahogy van tökéletes.


Ismét kilógok a sorból. Én szeretek másoktól is tanácsot kérni, és az ő véleményüket is figyelembe véve, eldönteni, hogy mi a legjobb az adott szituban. Persze szűröm a tanácsadókat, ahogy mindent, de amikor felhívja egy-egy okos anyuka a figyelmemet, -"esik ám az eső" felkiálltással, majd felhúzott szemöldökkel csúnyán néznek rám, hogy milyen felelőtlen anya is vagyok, hogy egyáltalán kimerem vinni a gyereket ilyen időben - akkor legszívesebben visszakérdeznék, hogy miért te esőbe otthon maradsz és nem csinálsz semmit?! (Halkan jegyezném meg, hogy létezik a babakocsira esővédő, a gyerekre esőkabát, esernyő stb. és igazából anya sincs cukorból, kivéve fordász után.) Azonban mivel úrinő vagyok, ezért nem hozok senkit sem kínos helyzetbe, de datálom, hogy ő sem lesz a tanácsadóm. Ilyenkor elmerengek, hogy amikor szóvátesszük a szomszéd anyuka hibáit, akkor azok igazából a bennünk lévők és ezért zavar minket annyira, hogy képesek vagyunk megbántani őt?! Látják önmaguk valós cselekedeteit, de félnek mások megszólásaitól és ezért inkább a többséghez tartoznak, mint hogy egyedül kelljen tologatni a babakocsit majd délután?! Esetleg a megoldáshoz közelebb vinnénk magunkat, ha beismernénk otthon a tükör előtt, hogy igen, én is szívesen kimennék a gyerekkel naponta az utcára, de dög fáradt vagyok és szükségem van a pihenésre.


Nem feltétlenül kell mindig a többség után menni. Azt hiszem, hogy mostanra értettem meg ténylegesen azt a mondatot, amit a tapasztaltabb tanácsadó anyukák mondogattak szülés előtt: "hallgass a megérzéseired és figyelj a babád jelzéseire".

 

Edina

süti beállítások módosítása