Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések nőknek/anyáknak

A dicsekvő varga

 

kép:pixabay
 

Talán nincs is olyan nap, amikor ne találkoznèk valamelyik közösségi oldalon olyan megosztással, hogy kinek milyen eredményt ért el a gyermeke. Mint anyuka, megértem ezeket a büszke szülőket, azonban én mégis azok közé tartozom, akik kevés infót osztanak meg a családjukról. (Persze gondolhatjátok azt, hogy akkor minek írkálok ide, de úgy gondolom, hogy egy ilyen babás oldalt, nem azok fognak felkeresni, akiknek még nincs gyermekük, hanem azok, akiknek már van. De egy közösségi oldalon, mindenki ott van, az is, akinek mondjuk nem lehet...)
Többek között a következők miatt:

  • Bármennyire is szép dolog az, hogy az embernek családja van, én bizony szeretem magamnak megtartani őket és a velük járó minden boldog pillanatot.
  • Sajnos nagyon sok olyan ismerősöm van, akiknek nem lehet/nem jön össze/több éve küzdenek/adoptálásra várnak, és sajnos olyan is aki már feladat a reményt. Lehet, hogy butaság, de nekem is rosszul esne, ha mint küzdő nő, naponta szembesülnöm kellene azzal, hogy másoknak sikerült az, ami nekem mondjuk hosszú évek óta nem. Hiszen mindannyian voltunk már olyan cipőben, hogy valamit nagyon szerettük volna és rajtunk kívül már az is elérte az általunk vágyott dolgot, aki egyáltalán nem is akarta.
  • Persze bejátszanak a "kedves" emberek is, akik rendszerint beszúrnak egy-két kedves megjegyzést, amitől a kevésbé kemény anyukák, máris rosszul érzik magukat. 
  • Na és persze itt vannak azok is akik szerint szörnyű dolgokat követek el, ha például hagyom a gyereket a kutyával fetrengeni a földön. 
  • Előfordul egy-két irigy ember is, akiknek ugyan van gyerekük, de valamiért (amiről soha nem tájékoztatnak) mégis rossz szájízzel lefigymálják a családot.
  • Jelen vannak még a kioktatók is, akik szerint nem kellett volna megengedni a gyereknek, hogy egyedül egyen, akkor most nem lenne minden céklás.
  • A tudálékosak sem szoktak nagyon kimaradni, akik mindenkinél mindent jobban tudnak és ennek hangot is adnak.
  • A kedvenceim pedig azok, akik csak azért kedvelik a képedet, mert akkor te is fogod az ő gyerekének a képét lájkolni, de mivel neki több ismerőse van, ő több jelet fog kapni, ergó ő jobb anyuka nálad.Abszolút érthető, hogy egy bukással, vagy akár egy matek kettessel nem vagánykodunk, de azért mennyivel viccesebb lenne, ha mi is olykor bevállalnánk azt, ahogy a nagysikerű filmben Dustin Hoffman tette Greg Beckur nevű fiával, amikor még a 6. helyezett díjat is büszkén kitette a dicsőség falára!