Babarózsa

BABARÓZSA – online önbizalomerősítő beszélgetések nőknek/anyáknak

A tsunaminak nevezett hiszti

 

kép:pixabay

A Cunami (vagy ahogy én írom tsunami) a Wikipédia szerint, "az egyik legpusztítóbb természeti katasztrófa". Hát mit ne mondjak, néha már én is éreztem ezt a mi drága gyermekünkkel kapcsolatban.
Amikor semmi nem jó, mérges az egész világra, és nem tudja másként levezetni a benne felgyülemlett dühöt, ezért mindent lesöpör az asztalról, és ha visszateszem, újra lesöpri, majd még inkább durcásan néz rám. Várja, hogy mit szólok hozzá, hogy meddig mehet el nálam, ideges leszek, vagy még feszítheti tovább a húrt. Megpróbálom felvenni, hogy megnyugtassam, de ettől még inkább elszakad nála a cérna és amit lesöpört az asztalról, azt felveszi és most eldobja amilyen messzire csak tudja, majd visszanéz rám, hogy vettem-e az adást. Amerre csak megy mindent ledobál, odébb rúg, megüti, vagy fellöki.
A sokat tapasztaltak szerint, ilyenkor hagyni kell őket, amíg lenyugszanak. A kezdők (amatőrök) meg, mint én, megpróbálnak segíteni a gyerekükön hátha mégis más visz most minket előbbre. Miután sikerült felvennem, egyre jobban felhergeli magát ezen, hogy őt most már szeretni sem kell és megpróbál kiszabadulni a kezeim közül, ezért hátraveszíti magát és mialatt ő a kezével még a szemüvegemet is ledobja a földre, addig én próbálok mély levegőt venni és nem rá önteni minden haragomat, hogy az én gyerekem miért nem tud minden nap és minden percben aranyosan viselkedni (talán azért, amiért a felnőttek sem).  Ezért aztán figyelembe veszem, hogy ő is lehet mérges és dühös (csak ő még nem tudja helyén kezelni a dolgokat) így magamhoz próbálom szorítani és belesuttogni a fülébe, hogy mennyire szeretem és hogy nincs semmi baj. Majd kb. 10-15 perc elteltével, amikor rájön, hogy igazából csak álmos és aludni szeretne, megnyugszik és érzem rajta, ahogy a megfeszült kis teste elernyed és végre odabújik hozzám és elkezd puszilgatni, ölelgetni.
Na ezt nevezem én igazi tsunaminak, amikor mint a víz, erőnek erejével támad a partra és elsodor magával mindent, majd amikor visszahúzódik utána már csak az eltaposott ropik, kekszek és a kiöntött vízből csupán csak tócsák maradnak.